Op deze pagina vind je een overzicht van al onze blogs, artikelen, e-books en whitepapers.

 

 

Ik ga opzoek naar een nieuwe uitdaging!

Steeds vaker zie je berichten van mensen die opzoek zijn naar een nieuwe uitdaging. In deze blog kijken we naar 2 theoretische modellen die organisaties kunnen gebruiken om in te anticiperen op de behoeften van medewerkers.

27/06/2022

 

 

De juiste persoon voor de plek? Of de juiste plek voor de persoon?

Een goede match, leidt niet alleen tot een lager verloop, maar ook tot een hogere baantevredenheid en betrokkenheid. In deze blog geven wij 3 tips om organisaties te ondersteunen bij het behouden en/of herstellen van deze match. 

02/05/2022

 

                          

https://www.slimassessments.nl/blog-burnout-liever-voorkomen-dan-genezen/Burn-out, liever voorkomen dan genezen

In deze blog gaan we in op wat burn-out nu daadwerkelijk is, wat de samenhang tussen burn-out en bevlogenheid is en welke strategieën werknemers én werkgevers kunnen inzetten om burn-out te voorkomen en bevlogenheid te bevorderen. Werkplezier verhogen is misschien wel de beste manier om ziekteverzuim te verlagen.

19/04/2022

 

 

De complexe relatie tussen persoonlijkheid en werkprestatie

7 verklaringen en 5 tips voor de complexe relatie tussen persoonlijkheid en werkprestatie.

17/03/2022

 

 

Drijfveren en interesses als voorspeller van werkprestatie

Volgens nieuwe psychologische inzichten hebben interesses meer voorspellende waarde dan vooraf werd gedacht. Dit blog zoomt verder in op de voorspellende waarde van drijfveren en interesses in een selectiecontext.

22/02/2022

 

Gelijke kansen bij assessments

In dit blog staan we stil bij de neutraliteit van de verschillende selectiemethoden en bespreken we verschillende manieren om gelijke kansen te realiseren.

12/01/2022

 

Het belang van cognitieve capaciteiten 

Cognitieve capaciteiten zijn een van de belangrijkste voorspellers van werkprestatie en daarom een essentieel onderdeel bij assessments.

09/12/2021

 

Als schoolleider de door de jou doorgemaakte ontwikkeling laten waarderen in het kader van herregistratie: startpunt of sluitpost?

Laat wat je als schoolleider hebt geleerd vanuit de praktijk meetellen voor je herregistratie.
21/11/2021

 

Coachen op werkgeluk

 

De schoolleider heeft een cruciale rol bij het bevorderen van werkgeluk als buffer tegen werkdruk en stress

Werkstress aanpakken door beter leiderschap. Pleidooi voor het bouwen van een positieve werkomgeving in de strijd tegen werkstress en lerarentekort.
15/11/2021

 

SLIM werkwijze herregistratie

Wil je als schoolleider de door jou doorgemaakte ontwikkeling vanuit de praktijk meenemen voor jouw herregistratie? Zie onze infographic wat wij als professioneel beoordelaar voor je kunnen betekenen.
01/11/2021

 


Virtual Reality (VR) assessment

Het VR-assessment is een innovatieve testmethode om van een assessment ook een beleving te maken (candidate experience). En hoe beter de experience, des te beter is dit voor het imago (employer brand) van de werkgever.
01/11/2018