Coaching en loopbaanbegeleiding

Door middel van coaching en loopbaanbegeleiding stimuleren wij het gebruik van talenten of persoonlijke sterktes, zodat mensen meer bevlogen zijn, meer vertrouwen hebben in hun eigen kunnen, beter presteren en een lager ziekteverzuim hebben.

Binnen SLIM is Suzanne dé loopbaanexpert die coaching en loopbaanbegeleiding verzorgt.

coaching loopbaanbegeleiding talenten

“Het boeiendste van mijn vak is het begeleiden van mensen om hen bewust te laten worden van hun talenten, hen te laten ontdekken wat hen drijft en energie geeft. Om te zien dat zij vanuit dit inzicht keuzes durven te maken en vanuit vertrouwen in beweging komen.”

Is loopbaancoaching iets voor jou?

Doe ik nog wel werk dat ik leuk vind en waar ik voldoening van krijg? Zit ik nog wel op de juiste plek? Ik loop voortdurend vast in mijn werk, hoe komt dat? Hoe kom ik het beste tot mijn recht? Wat drijft mij? Hoe bewaak ik mijn energiebalans en voorkom ik stress door mijn werk? Ik wil wat anders, maar hoe pak ik dat aan?

Dit zijn uitdagingen waarbij Suzanne je als loopbaancoach/psycholoog kan ondersteunen. Er zijn uiteraard veel meer vragen denkbaar.

Hoe ziet loopbaancoaching eruit?

Het loopbaantraject start met een geheel vrijblijvend, oriënterend kennismakingsgesprek, waarbij je kunt ervaren of je een klik voelt en waarbij we nader ingaan op jouw loopbaanvraag. Omdat ieder mens en iedere situatie uniek is, is het loopbaantraject maatwerk. Dit zal op jouw persoonlijke behoefte afgestemd worden.

Suzanne werkt vanuit het Psychologisch model voor loopbaancoaching en maakt ter ondersteuning gebruik van psychologische testen. Maar bovenal gaat het om persoonlijke aandacht; zij gaat graag met jou verdiepende gesprekken aan om te ontdekken waar jouw talenten, drijfveren en interesses liggen. Ook gaan jullie samen jouw eventuele valkuilen, twijfels en beperkingen die je jezelf mogelijk oplegt niet uit de weg. Soms belemmeren ze je namelijk om nieuwe stappen te zetten. Suzanne geeft je opdrachten mee, die jullie later samen bespreken. Vaak levert dit weer nieuwe inzichten op.

Suzanne is betrokken en creëert een open, vertrouwelijke en veilige sfeer waarin je jezelf kunt zijn. Daarbij luistert zij goed naar je, daagt zij je uit en steunt zij je om het opgedane inzicht te vertalen naar concrete loopbaanacties en motiveert zij je om richting te bepalen en jouw loopbaan duurzaam vorm te geven. Dit kan zijn bij een andere organisatie, binnen dezelfde organisatie in een andere functie, maar ook door kleine wijzigingen in je huidige functie aan te brengen.

Mocht je het prettiger vinden om de loopbaancoaching online te volgen, dan kan dit uiteraard ook.