Loopbaan APK

Om medewerkers te binden en boeien (zeker in een tijd van krapte in de arbeidsmarkt), adviseren wij organisaties om een regelmatige check, of Loopbaan APK, een vast onderdeel te laten zijn van hun talentmanagement-programma. Dit hoeft niet steeds te leiden tot externe mobiliteit, maar prikkelt in veel gevallen de mensen om ook opties te zien binnen de organisatie waar ze nu werken. Of binnen hun huidige rol / functie. De fout die vaak wordt gemaakt, is dat het HR-beleid te weinig rekening houdt met het belang van persoonlijk leiderschap en onvoldoende inziet dat mensen ‘op reis’ zijn.

Een Loopbaan APK is een periodiek moment om de ontwikkeling en ambities van jouw medewerkers te peilen. Ook biedt het aanbevelingen en reparatiepunten vóór er dingen mislopen. Loopbaanontwikkeling beperkt zich niet alleen tot scholing voor de eigen functie, maar is ook voorbereiden op de toekomst.

Wanneer een Loopbaan APK?

Een Loopbaan APK kan gebruikt worden in diverse contexten en voor verschillende doeleinden. Hieronder enkele voorbeelden:

Voorbeeld 1

Je hebt de afgelopen jaren hard gewerkt om je pad uit te stippelen en een professionele identiteit op te bouwen. Je hebt veel verwezenlijkt en via allerlei opportuniteiten ging jouw loopbaan een bepaalde richting uit, haast zonder om te kijken. Nu ben je op een punt gekomen waarop je jezelf afvraagt: Is dit wat ik echt wil? Gebruik een Loopbaan APK om opnieuw de connectie te maken met jezelf en te (her)ontdekken waar jouw passies liggen.

Voorbeeld 2

Je bent een zeer ervaren professional en moet eerder onverwacht uitkijken naar een nieuwe job. Dit moet zowat de eerste keer zijn in jouw lange loopbaan dat je ook maar hoeft te denken aan het vinden van iets nieuws. Je neemt jezelf voor om nu geen genoegen te nemen met iets waar je niet echt warm van wordt. Gebruik een Loopbaan APK voor de start van jouw loopbaan 2.0.

Voorbeeld 3

Je bent al ruime tijd werkzaam in je huidige functie, maar gaat steeds vaker met tegenzin naar je werk. Je realiseert je dat je job misschien te veel routine is geworden, maar wil tegelijkertijd ook niet echt op zoek naar een andere job. Gebruik een Loopbaan APK om de balans tussen taken die je energie geven en die juist energie kosten te herstellen en je bevlogenheid weer op te krikken.

Werkwijze

Het Loopbaan APK is opgebouwd uit toegankelijke (digitale) instrumenten, gericht op zelfonderzoek in combinatie met minimaal twee loopbaangesprekken waarin naast reflectie op persoonlijke kenmerken en eigenschappen (‘self awareness’) met een loopbaanprofessional of coach ook de eigen kansen en mogelijkheden op de in- en/of externe arbeidsmarkt (‘opportunity awareness’) aandacht krijgt.

Interesse?

Benieuwd of een Loopbaan APK iets voor jou of één van jouw medewerkers is? Vul dan het onderstaande contactformulier in. Wij sturen je vervolgens meer informatie toe. Uiteraard kan je ook direct contact met ons opnemen.